به گزارش خبرنگار مهر، کوئیچیرو ماتسورا مدیر کل سازمان یونسکو با درخواست اتحادیه دانشگاهها و دانشکده های بریتانیا که 30 می (9 خرداد) مبنی برای تحریم همه رشته های آکادمی رژیم اشغالگر اسرائیل صادر شده بود، مخالفت کرد.
مدیر کل یونسکو از پیشنهاد دانشگاههای بریتانیا اظهار نگرانی کرد
مدیر کل یونسکو افزود: در حالت جنگ شایسته نیست که از همه فرصتهای مثبت و سازنده دوری شود، چرا که ممکن ترین و مهمترین هدف تثبیت آفاق صلح و گفتگو از طریق این مؤسسات است که در شرایط تحریم امکان استفاده از آن از بین میرود.
مدیر کل سازمان آموزش، فرهنگ و علوم ملل متحد اظهار داشت: ما در اشاعه صلح، دموکراسی و توسعه جدی هستیم و مسئولیت اخلاقی نقاط مشترک و تشویق بر اساس تفاهم را بر عهده داریم، از این رو بر ما ضروری است که از همه تلاشهای علمی و آکادمی به منظور تغذیه این ارتباط در جوی سرشار از احترام و تفاهم متقابل بهرهمند شویم.
ماتسورا در باب درخواست کنندگان تحریم آکادمی اسرائیل هشدار داد که آنچه تحریم همکاری علمی و آکادمی با رژیم صهیونیستی نامیده می شود، سیاستهای توسعه طلبانه و اشغال در راستای تعرض و هتک حرمت به ملت فلسطین را افزایش میدهد.
مجریان محجبه برای اولینبار در تلویزیون مصر ظاهر میشوند
دکتر هانی جعفر رئیس شبکه پنج تلویزیون مصر تصمیمی اداری و غیرمشروط صادر کرد که برنامه های تلویزیونی این شبکه برای اولین بار با تصویر مجریان محجبه بر روی آنتن روند. این تصمیم از روز یکشنبه 10 تیرماه از سوی هاله مالکی به اجرا در آمد که وی به عنوان اولین مجری محجبه برنامه های متنوع تلویزیونی مصر بود.
این تصمیم در پی تحول ناگهانی در مصر در ادامه بحران مجریان محجبه مصری اتخاد شده است. دکتر جعفر با بیان اینکه خبر بازگرداندن مجریهای محجبه جدید نیست، گفت: تلویزیون با اجرای این حکم حق مجریان محجبه را به آنها داده است تا در برنامه های تلویزیونی با حجاب ظاهر شوند.
مسئله حجاب از مسائل مهمی است که سالها در این کشور مطرح است و واکنشهای بسیاری را در مصر بر انگیخته به گونه ای که در دهه سوم قرن گذشته زنان مصری به فقدان پوشش سرهای خود اعتراض کردند. اما در دهه ششم در پی جنبشهای اسلامی حجاب مجددا بازگشت. اما پس از گذشت چند سال از اخراج مجریان با حجاب، اجازه فعالیت به آنها داده شده است.
خبر ساخت مساجد بدون گلدسته در مصر تکذیب شد
وزیر اوقاف و امور اسلامی مصر ضمن تکذیب خبری که روزنامههای مصری مبنی بر ساخت مساجد بدون گلدسته منتشر کردند، گفت: گلدسته از نشانههای مساجد کشورهای اسلامی به شمار میرود و فقدان آن جایز نیست.
دکتر محمود حمدی زقزوق وزیر اوقاف و امور اسلامی مصر گفت: چندی پیش این موضوع با محوریت "وزارت اوقاف مصر مانع از ساخت مساجد جدید با گلدسته می شود، این تصمیم مخفیانه بود و وزارت با ساخت 150 مسجد جدید با گلدسته مخالفت کرده است" در میان جراید مختلف منتشر شد اما من این اخبار را تکذیب میکنم.
وی با بیان اینکه این خبر عاری از سقم و صحت است و هیچ تصمیم مخفیانه و غیر مخفیانه ای به منظور عدم ساخت گلدسته برای مساجد جدید گرفته نشده است، اظهار داشت: ما نه تنها ممانعت نمی کنیم بلکه بالعکس از تلاشهایی که برای ساخت مسجد و گلدسته انجام شود استقبال و آن را تشویق می کنیم. بعضی از جمعه ها شاهد افتتاح مسجدی با گلدسته هستیم. همچنین ما از افرادی که خواستار ساخت مسجد با گلدسته باشند استقبال می کنیم.
وی با تأکید بر اینکه خبرمبنی بر مخالفت با ساخت 150 مسجد جدید بدون گلدسته را نیز تکذیب می کنم و گفت: منبع خبر یکی از مسئولان وزارتخانه بوده است که کمیته امور مهندسی گفت مانع از ساخت مساجد با گدسته می شود. این در حالی است که جمعه گذشته در یکی از روستاهای شهر منیای مصر مسجدی افتتاح شد که تصمیم ساخت مسجد بدون گدسته شامل این مسجد نشد .
مسلمانان مسئول ارائه تصویر حقیقی اسلام هستند
عبدالله بداوی نخست وزیر مالزی با اشاره به اینکه چهره کریهی که غربیها از اسلام ارائه کرده اند به علت این است که از اسلام و آموزه های دینی اسلام بسیار اندک می فهمند، اظهار داشت: مسلمانان باید تلاش کنند تا چهره مثبت و سازنده را همانگونه که هست، ارائه کنند.
وی با اشاره به اینکه کشورش سیاست صحیحی در راستای تطبیق با شریعت اسلام در نظر گرفته است، تصریح کرد: ما اسلام را در تحقق وحدت و انسجام مسلمانان مهم قلمداد می کنیم و مانعی برای تحقق وحدت به شمار نمی آوریم .
عبدالله بداوی با تأکید بر اینکه مالزی شیوه " اسلام متمدن " را وسیله ای فعال در اشاعه واقعیتهای صحیح اسلام و ارائه آموزه های دین اسلام قرار داده است، افزود: مسلمانان باید نسبت به این مسئله آگاه باشند؛ چرا که متسامح بودن اسلام، صلح خواهی و ترقی خواهی اسلام برای غیر مسلمانان الهام به شمار می رود و برای آنها بسیار مهم تلقی می شود.
نخست وزیر مالزی تلاشهای مالزی را به منظور تثبیت و تحکیم تفاهم و توافق میان فرهنگها و تمدنها به ویژه میان اسلام و غرب مورد بررسی قرار داد و گفت: مشارکت در مجامع بین المللی از گروههای مختلف چون اندیشمندان، مؤلفان، فعالان دینی و سیاسی و فرهنگی، کارشناسان و رسانه ها در این زمینه و انجام گفتگوهای مثبت بسیار سازنده هستند.
فعالسازی گفتگوی میان ادیان مورد تأکید قرار گرفت
گروهی از اعضای شوراهای کلیساهای کاتولیک و انگلیکن آلمان به رهبری جرجیس صالح دبیرکل شورای کلیساهای خاورمیانه سه شنبه 5 تیر وارد مصر شدند. این گروه طی سه روز با رهبران مسلمان و قبطیهای مصری چون پاپ شنوده سوم پاپ اسکندریه دیدار و گفتگو کردند.
طی این دیدار طرفین حضور مسیحیان در خاورمیانه را از جنبه اجتماعی و تأثیر گذاری آنها بر جوامع اسلامی مورد بررسی قرار دادند. همچنین طی این دیدار روابط میان مسلمانان و مسیحیان و واقعیتهای اجتماعی و فرهنگی مورد بررسی قرار گرفت. گروه اعزامی مسیحی آلمان در دیدار با دکتر محمد سید طنطاوی شیخ الازهر و پاپ شنوده سوم پاپ اسکندریه راههای فعال سازی گفتگوی میان ادیان را مورد بررسی قرار دادند.
مفتی قدس از آخرین تحولات مسجدالاقصی مطلع شد
مفتی سرزمین قدس و فلسطین در دیدار با دبیر کل شورای کلیساهای جهانی به بررسی آخرین تحولات این شهر و سیطره اسرائیل بر آن پرداخت. شیخ محمد حسین مفتی سرزمین قدس و فلسطین و رئیس شورای عالی فتوا با کشیش ساموئل کوبیا دبیر کل شورای کلیساهای جهانی و هیئت همراه او از قدس دیدار کرده و آخرین اتفاقات اشغالگر اسرائیل بر فلسطین و مسجدالاقصی را مورد بررسی قرار داد.
شیخ حسین با بیان اینکه همزیستی در فلسطین میان مسلمانان و مسیحیان نمونهای است که همگان را در عالم جذب میکند، گفت: مسلمانان به مسیحیان احترام می گذارند و همینطور مسیحیان برای مسلمانان ارزش و احترام قائل هستند.
ائمه مساجد و کشیشان بوسنی در یک مسابقه فوتبال شرکت کردند
مسابقه فوتبال میان ائمه مساجد و کشیشان بوسنی به منظور جمع آوری کمک برای یتیمان و تقویت ارتباط میان مسلمانان و مسیحیان بوسنی و هرزگوین برگزار شد.
چند روز پیش مسابقه فوتبال میان ائمه مساجد و کشیشان بوسنی و هرزگوین در شهر سارایوو برگزار شد تا علاوه بر تقویت و تثبیت ارتباط میان مسلمانان و مسیحیان، تسامح و صلح موجود میان پیروان ادیان الهی ارائه شود. مسابقه خیریه فوتبال میان ائمه مساجد و کشیشان بوسنی و هرزگوین در سارایوو زمینه ای برای جمع آوری صدقه و اعانه برای یتیمان این کشور را فراهم آورد.
رئیس گروه کشیشان گفت: امیدواریم این مسابقه تسامح و همزیستی مسالمت آمیز میان مسلمانان و مسیحیان را نه تنها میان ملت بوسنی بلکه برای همه جهان به ارمغان آورده باشد. طی این مسابقه از سوی تماشاچیان 5 هزار یورو برای یتیمان جمع آوری شد. چندی پیش نیز مسابقه فوتبالی میان ائمه مساجد و کشیشان مسیحی در نروژ برگزار شد تا بستری برای اتحاد و همبستگی میان همه مسلمانان و مسیحیان جهان را فراهم کند .
مرکز آموزش زبان حضرت عیسی (ع) در سوریه افتتاح می شود
وزارت آموزش عالی سوریه اعلام کرد: 8 ژوئیه ( 17 تیر ماه) نخستین مرکز آموزش زبان آرامی که زبان حضرت عیسی (ع) بوده را افتتاح می کند. زبان آرامی زبانی است که حضرت عیسی (ع) با آن سخن می گفت و سوریها نیز 3 هزار سال پیش به زبان آرامی صحبت می کردند و اینک تنها حدود 35 هزار نفر در سوریه به این زبان سخن می گویند.
این مرکز به منظور برقراری نسل جدید با نسلهای گذشته و پیشینیان و اجداد و همچنین به منظور جلوگیری از انقراض این زبان تاریخی دوره های آموزشی مختلفی برگزارمی کند که هر دوره 7 هفته و هر هفته 5 روز خواهد بود.
در این مرکز آموزشی زبان آرامی با حروف اصلی آن و با نوشتن و خواندن این زبان برگزار می شود. در این مرکز حدود 100 نفر از سن 7 تا 60 ساله ثبت نام کرده اند تا وارثان و حافظان زبان و میراث تاریخی باشند. این مرکز قبل از آنکه افتتاح شود، دوره های آموزش زبان آرامی را برای 250 نفر در داخل و خارج سوریه برگزار کرده بود.
آرامیها سال 600 قبل از میلاد حروف ابجد جدیدی اختراع کردند که به خط آرامی مربع خواند می شد و هنگامی که حضرت عیسی آمد دوران طلایی زبان آرامیها بود و حضرت مسیح (ع) به زبان خیابانی که همان زبان مردم شهر بود، برای بهتر درک کردن آموزه های دینی خود سخن می گفت به طوری که اینک برخی از عبارتهای آرامی اصیل در انجیل یافت می شود . نه تنها کتاب انجیل بلکه برخی از کتابهای دینی دیگر مانند کتاب دانیال (ع) و کتاب تلمود و یهود نیز به این زبان بوه است.
آموزههای اسلامی برای معلمان علوم دینی اوکراین تبیین میشوند
دومین دوره معرفی اسلام به منظور اطلاع رسانی در مورد دین اسلام و معرفی آموزههای آن برای معلمان اوکراینی برگزار می شود .
دومین دوره معرفی اسلام از سوی شورای اسلامی الرائد در اوکراین به منظور اطلاع رسانی در مورد دین اسلام و تبیین آموزه ها و تعالیم آن برگزار می شود . طی این دوره آموزشی بیش از 20 معلم علوم دینی در راستای ارتقاء اطلاعات دینی و توجه به امور اسلامی و قرآنی و همچنین به منظور شناخت فرهیختگان و نخبگان مسلمان جامعه اوکراین در این کلاسهای آموزشی شرکت می کنند .
موضوعاتی چون ارکان ایمان، ارکان اسلام، مفهوم و ضوابط جهاد و اصول فقه طی این دوره آموزشی برای معلمان علوم دینی تبیین می شوند. در طرحهای آینده شورای اسلامی الرائد که بزرگترین شورای مسلمانان اوکراین است، علاوه بر برگزاری دوره های آموزشی برای معلمان، قرار است کلاسهای آموزشی برای خبرنگاران و روزنامه نگاران و همچنین دوره های پیشرفته برای استادان برگزار شود.
دومین دوره آموزشی برای معلمان از چهارشنبه 6 تیر آغاز و تا 10 روز ادامه دارد .
مسابقات قرآن در کشورهای غیر اسلامی برگزار می شود
شورای جهانی حفظ قرآن کریم به منظور ترویج فرهنگ قرائت قرآن و اهتمام به این کتاب آسمانی میان اقلیت مسلمان، مسابقات قرآن را در برخی از کشورهای اروپایی و آفریقایی برگزار می کند. شورای جهانی حفظ قرآن کریم وابسته به انجمن جهانی مسلمانان با همکاری سازمانهای اسلامی و دانشکده علوم انسانی اروپا مسابقات قرآنی در کشورهای اروپایی از جمله در فرانسه برگزار می کند.
در این مسابقه 108 نفر با حمایت استادان دانشکده های اروپایی مشارکت می کنند. همچنین این شورا با همکاری انجمن مسلمانان بورکینافاسو مسابقه قرآنی را با مشارکت 60 نفر در شهر اوآگادوگو برگزار می کند.
شورای جهانی حفظ قرآن کریم با هماهنگی اداره دینی مسلمانان تاتارستان و دانشگاه اسلامی روسیه اولین مسابقه قرآنی برای زنان را در دانشگاه اسلامی شهر قازان در تاتارستان با مشارکت 79 نفر برگزار می کند.
همچنین شورای مذکور با همکاری شورای مسلمانان جنوب آفریقا این مسابقه قرآن را در شهر کیپ تاون با مشارکت 66 نفر برگزار می کند. این مسابقات به زودی در کشورهای مذکور برگزار خواهد شد.
مفتی مصر خواستار تأسیس دارالفتوای اسلامی در انگلیس شد
مفتی مصر به نخستوزیر انگلیس پیشنهاد داد تا دارالفتوای اسلامی را به منظور تأکید بر آموزههای دین اسلام در لندن تأسیس کند. دکتر علی جمعه مفتی مصر به اهمیت صدور فتوا از سوی علمای متخصص و کارشناسان فتوا اشاره کرد و از گوردون براون نخست وزیر انگلیس خواست تا در این زمینه تدابیری بیندیشد.
وی در دیدار با نخست وزیر انگلیس گفت: علما و مجامع فقهی اسلامی با صدور فتوا آموزههای دین و تعالیم اسلام را ارائه میکنند و در واقع میتوانند مسلمانان را با واقعیتهای زندگی معاصر ارتباط دهند و زمینههایی برای همزیستی مسالمت آمیز میان پیروان ادیان الهی را فراهم کنند.
دکتر علی جمعه در ادامه تصریح کرد: مصر به منظور تأسیس دارالفتوای اسلامی و همچنین اعزام مفتی به این کشور کمک میکند.
شورای جهانی زکات در مصر تأسیس می شود
مجمع تحقیقات اسلامی مصر طرح تأسیس شورای جهانی زکات در قاهره را به منظور اهتمام به مسئله مسلمانان و احیای زکات در کشورهای اسلامی بررسی می کند. تأسیس شورای جهانی زکات در مصر وابسته به اتاقهای تجاری اسلامی در جهان اسلام خواهد بود.
این طرح به فعال سازی سازمانها و دستگاههایی که زیر نظر سازمان کنفرانس اسلامی فعالیت می کنند، می پردازد تا اهدف اسلام چون همبستگی و انسجام میان کشورهای اسلامی و سازمانهای وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی به ویژه اتاقهای تجاری اسلامی را محقق کند.
تأسیس شوراهای عملی در زمینه توسعه اجتماعی و اقتصادی در کشورهای اسلامی به منظور سودرسانی و فایده رسانی به کشورهای اسلامی و مسلمانان جهان خواهد بود. هدف از تأسیس این شورا احیای فریضه زکات و خدمت رسانی به مسلمانان و پیشرفت و ترقی آنها است.
مرکز ساماندهی ائمه مساجد در اردن تأسیس شد
عبدالفتاح صلاح وزیر اوقاف و امور و مقدسات اسلامی اردن به تأسیس آموزشگاه ساماندهی مبلغان و ائمه جماعات در اردن اشاره کرد و اظهار داشت: این مرکز و آموزشگاه زمینه ای برای اطلاع رسانی و آموزش به این گروه را فراهم کرده است.
وی در ادامه به اهمیت ویژه ساماندهی مبلغان، واعظان، آموزش و تربیت آنها به منظور ارائه رسالت وعظ و ارشاد به ویژه در دوره ای که هجمه های ظالمانه علیه اسلام افزایش یافته است، اشاره کرد و هدف از تأسیس این آموزشگاه را تثبیت و تحکیم مهارتهای تحقیقاتی، امکان معرفی اسلام به جوامع غربی، توسعه مهارتهای ارتباطی با جوامع دیگر، نقش تفکر اسلامی در مبارزه با مسائل و مشکلات معاصر و تثبت ارشهای اسلامی در تفکرات فعلی خواند.
وزیر اوقاف اردن به اعزام گروهی از مبلغان این کشور به بریتانیا به منظور برقراری ارتباط با اقلیت مسلمان و دیدار از مؤسسات جامعه بریتانیا به منظور تشریح و تبیین مفاهیم اعتدال و میانه روی تأکید کرد که از مبلغان آموزش دیده و فعال بوده اند.
دوره فرهنگسازی ائمه مساجد لیبی برگزار میشود
اولین دوره فرهنگسازی ائمه مساجد و خطبای دینی لیبی با عنوان " به سوی خطابههای دینی معتدل و سازنده" در طرابلس برگزار میشود. این دوره آموزشی از سوی دفتر کل شورای اوقاف و امور زکات لیبی برگزار میشود.
اولین دوره فرهنگسازی ائمه مساجد و خطبای دینی لیبی با عنوان " به سوی خطابه های دینی معتدل و سازنده" در طرابلس به منظور ارائه خطابه های دینی سازنده و میانه رو برای خطباء و مبلغان برگزار میشود.
آموزش قلمرو و مبانی حقوق بشر به کارشناسان مسلمان
ششمین دوره آموزشی حقوق بشر برای کارشناسان حقوق بشر به منظور تأکید بر مبانی حقوق بشر و حقوق زن بر اساس واقعیتهای علمی با مشارکت کشورهای اسلامی در امان برگزار شد. مرحله اول از ششمین دوره آموزشی کارشناسان حقوق بشر که مرکز تحقیقات حقوق بشر امان تنظیم کرده بود، با مشارکت 20 فعال در زمینه حقوق بشر از اردن، عراق، سوریه، فلسطین، امارات، عربستان، لبنان و یمن طی 10 روز به پایان رسید.
این دوره آموزشی موضوعات مرتبط با حقوق بشر چون مفاهیم کلی، مؤسسات ملی حقوق بشر، مؤسسات بین المللی حقوق بشر، توافقنامه در مورد اشکال تبعیض علیه زنان، مساوات در حقوق بشر، تطبیق حقوق زن بر اساس واقعیتهای علمی، دستگاههای حمایت کننده بین المللی، مشارکت سیاسی زنان، روانشناسی زن و تصمیم گیری، مهارت ارتباط، آموزش عملی و مهارتهای آموزشی را به کارشناسان این مقوله آموزش داد.
نمایشگاه "هنرهای اسلامی" در تاتارستان برگزار میشود
نمایشگاه "هنرهای اسلامی" به منظور ارائه شاهکارهای هنری مسلمانان و ملتهای مختلف از جمله ایرانیان، پائیز سال 2008 در تاتارستان برگزار میشود. میخائیل بیوتروفسکی مدیر موزه ملی آرمیتاژ گفت: این نمایشگاه مهم بخش اعظمی از دستاوردها و آثاری را که در لوور، آرمیتاژ و موزه های تاتارستان نگهداری می شود جمع آوری کرده و طی این نمایشگاه ارائه میدهد.
وی افزود: این دستاوردها و آثار باستانی برای اولین بار در یک جا با عنوان "هنرهای اسلامی" در موزه مذکور ارائه میشود. این نمایشگاه شاهکارهای هنرهای مسلمانان و ملتهایی چون فارس را ارائه میدهد. نمایشگاه " هنرهای اسلامی" دستنوشته های قدیمی، هنرهای تجسمی، ظروفی از برنز، طلا، نقره، پارچه، الیاف قدیمی، اسلحه و وسایل دفاعی را عرضه می کند.
این مرکز از زمان تأسیس 246 دوره آموزشی در زمینه حقوق بشر تنظیم کرده است که پیش از این 5 دوره تخصصی آموزش کارشناسان حقوق بشر برگزار شد و بیش از 6 هزار نفر در آن از کشورهای مختلف اسلامی و عربی مشارکت کردند.
نشست "گفتگو در تمدن اسلامی" در کروواسی برگزار شد
سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) نشست "گفتگو در تمدن اسلامی" را از 30 ژوئن تا 2 جولای ( 9 تا 11 تیرماه) در کروواسی برگزار کرد. موضوع این نشست " تکنولوژی ارتباطی به منظور تصحیح اطلاعات درباره چهره صحیح اسلام و تمدن اسلامی" است که هدف آن امکان استفاده از تکنولوژی روز امامان جماعت و مبلغان در دفاع از مسائل امت اسلام و مسلمانان بود.
این نشست تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات را برای از بین بردن شبهات، افترائات و نظرات نادرست نسبت به اسلام و مسلمانان بررسی تا طی آن ضمن تصحیح و تبیین چهره اصیل اسلام و حقایق موجود در قرآن، آموزه های دینی و تعالیم اسلامی با حسن بیان و مراعات عقلانیت و شیوه تفکرات انسانهای غربی مطرح شود.
جشنواره "معرفی اسلام و تاریخ تمدن مسلمانان" در استرالیا برگزار شد
جشنواره "معرفی دین اسلام و تاریخ تمدن مسلمانان" برگزار شد و طی آن خدماتی که مسلمانان به ملت استرالیا ارائه کردهاند، مورد بررسی قرار گرفت. شورای اسلامی منطقه نیوسات ولز استرالیا با همکاری دولت فدرال استرالیا جشنواره بررسی تاریخ مسلمانان در استرالیا را به منظور معرفی دین اسلام، تاریخ و تمدن مسلمانان برای ملت استرالیا برگزار کرد.
طی این جشنواره خدماتی را که مسلمانان مهاجر به استرالیا از زمان هجرت اسلامی تا کنون عرضه کرده اند را مورد بررسی قرار گرفت. این جشنواره با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد و پس از آن سید علی روده رئیس شورای اسلامی به تأسیس مؤسسات خیریه و انسانی و مؤسسات آموزشی و دینی که مسلمانان در استرالیا بنا کردهاند، اشاره کرد.
نمایشگاه "هنرهای اسلامی" در استرالیا افتتاح شد
نمایشگاه " هنرهای اسلامی" با ارائه بیش از 300 آثار نفیس اسلامی در شهر سیدنی افتتاح و تا 23 سپتامبر ( 1 مهرماه) ادامه دارد. نمایشگاه " هنرهای اسلامی" که در بر گیرنده بیش از 300 اثر باستانی و نفیس است و هنر مسلمانان از قرن هشتم تا قرن نوزدهم را نشان می دهد، در شهر سیدنی افتتاح شد.
این نمایشگاه شامل تابلوهای زیبا، نسخه های نادر از قرآن کریم، ظرفهای شیشه ای، جامهای طلایی، نقاشیهای نفیس، ظرفهای تزئین شده و فرشهای زیبا است. این نمایشگاه برای اولین بار در استرالیا برگزار می شود و تا 23 ماه سپتامبر ( اول مهرماه) ادامه دارد.
ناصر خلیلی ایرانی مقیم استرالیا در مراسم افتتاح این نمایشگاه به عظمت هنرهای اسلامی در قرون گذشته اشاره کرد و گفت: هنر مسلمانان در همه جهان تأثیر گذاشته است و این هنر اسلامی از هنرهای زیبایی شناسی به شمار می رود و هنر معماری که در میان مسلمانان وجود دارد بسیار ارزش بوده و از اهمیت بسیاری برخوردار است.
همایش "آموزش و پرورش اسلامی در غرب" برگزار شد
همایش بین المللی "آموزش و پرورش اسلامی در غرب" به منظور ارائه نتایج مثبت تدریس و ارائه مبانی اسلامی در کشورهای غربی 2 و 3 جولای ( 11 و 12 تیر ماه) از سوی آیسیسکو در انگلیس برگزار شد.
همایش بین المللی " آموزش و پرورش اسلامی در غرب" که از سوی سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) با همکاری مرکز فرهنگ اسلامی لندن تنظیم شده، با مشارکت کارشناسان علوم تربیتی برگزار شد. از مهمترین اهداف این همایش آماده کردن اسناد و مدارک مرجع بود تا در زمینه آموزش و پرورش در غرب مورد استفاده قرار گیرند و کارشناسان تجارب خود را در زمینه آموزش اسلام در غرب ارائه کنند.
در این همایش محورهایی چون شیوه آموزش اسلامی، فواید استفاده از تجارب تدریس زبان عربی و آموزش اسلامی برای فرزندان مسلمان در غرب، ویژگیهای آموزشی کتابهای درسی اسلامی در غرب و استفاده از خطابه های آموزشی اسلامی معاصر مورد بررسی قرار گرفت.
جراحیهای زیبایی به لحاظ فقهی بررسی می شوند
مجمع بین المللی فقه اسلامی در هجدهمین اجلاس خود که از 9 تا 14 ژوئیه ( 13 تا 18 تیر ماه) در مالزی برگزار می شود، جراحیهای زیبایی را از منظر فقهی بررسی می کند. بیش از 100 کارشناس مسائل شرعی، اقتصادی و طبی در این اجلاس مشارکت کرده و مسائل فقهی معاصر و دستاوردهای مدرن و جدید بشری و آنچه را که مسلمانان به آن اهتمام ورزیده اند را بررسی می کند.
تمدن اسلام و پیشرفت بشر در جهان اسلام، حقوق و وظایف زن مسلمان، فعال سازی نقش زکات در مبارزه با فقر با بهره گیری از اجتهادات فقهی و اهداف شرعی، نقش زکات در استنباط احکام، پدیده اسلام هراسی نیز در این اجلاس مورد بررسی قرار می گیرند.
طی این همایش موضوعات طبی معاصر چون بررسی سن بلوغ و تأثیر آن در تکالیف شرعی در راستای مسائل معاصر، عملهای جراحی و جراحیهای زیبایی از منظر فقهی و احکام آنها نیز مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
همایش "گفتگوی اسلام و مسیحیت" در سودان برگزار می شود
همایش بین المللی "گفتگوی اسلام و مسیحیت" به منظور بهره گیری از تجارب همزیستی مسالمت آمیز میان مسلمانان و مسیحیان، 13 تا 15 تیر ماه با مشارکت بیش از 40 اندیشمند و رهبران اسلام و مسیحیت در خارطوم برگزار خواهد شد . از موضوعات این همایش می توان به آفریقا و جهان اسلام، آمریکا و اروپا، تجارب همزیستی مسالمت آمیز، تجارب همزیستی دینی در کشوهای اسلامی، بررسی تجارب شوراهای همزیستی دینی و اسلامی و بررسی تحقیقات دینی در صلح و گفتگو اشاره کرد.
اختتامیه این همایش روز جمعه بررسی زمینه های همزیستی دینی و همزیستی مسالمت آمیز خواهد بود. همایش مذکور از سوی وزارت ارشاد و اوقاف سودان، شورای همزیستی دینی سودان و آموزشگاه تحقیقات دینی اردن تنظیم شده است.
نخستین شماره ماهنامه اعجاز علمی قرآن در مکه منتشر شد
نخستین شماره از ماهنامه "حقیقت" از سوی شورای جهانی اعجاز علمی قرآن و سنت نبوی وابسته به انجمن جهانی مسلمانان به منظور ارائه حقایق موجود در قرآن و سیره نبوی در مکه منتشر شد.ماهنامه تخصصی "حقیقت " درباره مسائل مرتبط با اعجاز علمی قرآن و سنت نبوی است و فعالیتهای شوراها، مؤسسات اسلامی و فرهنگی را که در این زمینه اهتمام ورزیده اند را ارائه می کند.
اولین شماره این ماهنامه شامل اخبار، گزارشها و بررسی زوایای مختلف اعجاز علمی در قرآن و سیره نبوی است. بخشهای دیگر این ماهنامه شامل اعجاز عددی قرآن، اقدامات علمای مسلمان گذشته، قوانینی در زمینه فهم کتاب خدا، استخراج احکام و معارف قرآن، بررسی سوره ها، آیات قرآن که منجر به افزایش یقین می شود، است. این ماهنامه گزارشهای منتشر نشده از همایشهای اعجاز علمی قرآن و همچنین چگونگی تخصیص شبکه ای به اعجاز قرآن را نیز ارائه کرده است.
کتاب " مارکسیسم و دموکراسی" به عربی ترجمه شد
کتاب " مارکسیسم و دموکراسی " تألیف گروهی از نویسندگان فرانسه توسط رنده بعث به عربی بازگردانده و از سوی انتشارات دار السوسن دمشق منتشر شد. کتاب " مارکسیسم و دموکراسی" به بررسی مسائل مرتبط با مفهوم دموکراسی و ارتباط این مفهوم با آزادی اجتماعی و سیاسی میپردازد.
از موضوعات این کتاب می توان به مارکس و دموکراسی و انقلاب و دموکراسی اشاره کرد. در این کتاب آمده است که دموکراسی حکومت متمولان و ثروتمندان است و فقرا برای توبیخ دعوت می شوند. در واقع آنها نمی خواهند که میان عالم اغنیا تعدیل ایجاد شود. این کتاب توسط آنتوان آرتو، لیون کریمیو، هنری مالر، فرانسوا، سابادو و کاترین ساماری از فلاسفه و نویسندگان فرانسوی نوشته شده است.
نظر شما